Veelgestelde vragen

 

Hoe accuraat is de test?
De test wordt al jaren gebruikt in de Verenigde Staten. Het geslaagde aantal tests overschrijdt daar de 90%. We zijn dus overtuigd van de test en de resultaten die er uitkomen, maar wijzen u er op geen emotionele of financií«le beslissingen te nemen aan de hand van de test. Doet u dit wel dan is dit geheel uw eigen verantwoordelijkheid! De consequenties zijn dan ook altijd voor uzelf.
Wanneer kan ik de test gebruiken?
Al vanaf 6 weken zwangerschap. Gendermaker is GEEN zwangerschapstest. Gebruik hem dus pas als u zeker weet dat u (minimaal 6 weken) in verwachting bent.
Wat is de wetenschap achter de test?
Urine bevat bepaalde biochemische stoffen uit activiteiten van het lichaam. De specifieke kleurreactie treedt op wanneer de chemische bestanddelen van de test oplossen in de urine en er mee reageren. Hierdoor worden de kleuren geactiveerd die overeenkomen met het specifieke geslacht.
Kan deze test een echo vervangen?
Nee, op geen enkele manier. Een echo wordt uitgevoerd om de gezondheid en groei van de baby te controleren. Bij de 20 weken-echo kan desgewenst naar het geslacht van de baby gekeken worden. U krijgt uitsluitend 100% zekerheid over het geslacht van uw kind door middel van een vlokkentest of vruchtwaterpunctie. De Gendermakertest mag op geen enkele manier beslissingen beí¯nvloeden die te maken hebben met de baby, de geboorte en de gevolgen daarvan.
Op de test staan de letters ‘C’ en ‘T’, wat betekent dat?
De letters staan voor ‘Colour’ en ‘Test’, oftewel: kleurentest. De letters staan naast het afleesvenster.
Mijn test wordt niet roze of blauw maar paars. Wat betekent dat?
U kunt de kleuren controleren op het kleurenkaartje. Mocht u twijfelen, houdt dan het volgende aan:

  • kleuren tussen licht blauw en donker paars staan voor een jongen
  • de kleuren die voor een meisje staan varií«ren van licht roze tot donker roze, hier kan een licht-paarse zweem doorheen zitten
Wat kost de test?
De adviesprijs in Nederland bij www.rozeofblauwemuisjes.nl was 25 euro. In Amerika koopt u rechtstreeks bij de producent waardoor de prijs lager is. Deze ligt tussen de ca. 18 en 20 euro inclusief verzendkosten en niet-goed-geld-terug-garantie.
Wat krijg ik thuis gestuurd?
In de verpakking vindt u de test, een bijsluiter en een pipetje.
Hoe snel heb ik de test na bestellen binnen?
Verzenden vanuit Amerika duurt ongeveer een week
Hoe snel weet ik de uitslag van de test?
Zodra de ochtend-urine op de juiste wijze in het testvenstertje is gedruppeld verkleurt het controlevenster naar roze of blauw. U heeft uw antwoord dus binnen 1 minuut.
Kan ik de test bewaren?
De kleur in het afleesvenster verdwijnt na enige tijd weer. Wacht dus nooit met het aflezen van de test. Uit hygií«nisch oogpunt raden we u aan de test na gebruik weg te gooien.

Kan ik de test uitvoeren met ochtendurine die ik bewaard heb?
Nee, het is de bedoeling dat u hier echt verse ochtendurine voor gebruikt. Urine die te lang gestaan heeft levert een onbetrouwbare uitslag op
Ik ben in verwachting van een tweeling, kan ik de test dan ook doen?
Bij een meerlingen-zwangerschap kunt u in verwachting zijn van zowel een jongen als een meisje. De test is geschikt om het geslacht van 1 baby te bepalen. Daarom is Gendermaker niet geschikt voor gebruik bij een meerlingen-zwangerschap.