Baby Business

Baby Business is een eenvrouws-zaak, ontstaan uit nieuwsgierigheid tijdens de eigen zwangerschap.

“Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje wilden we in eerste instantie niet weten wat het zou worden, maar uiteindelijk overwon de nieuwsgierigheid het toch. Een echo gaf de uitslag, het zou een meisje worden. Van verschillende kanten werd gewaarschuwd dat ook echografisten wel eens fouten maken, maar deze voorspelling klopte prima.
We begrijpen heel goed dat mensen het leuk vinden verrast te worden. Dat wilden wij immers eerst ook. Toch vonden we het uiteindelijk heel leuk om het wel te weten. Het gaf ons een extra band omdat het ons ‘geheimpje’ was en we hoefden ons maar op 1 naam te focussen.  En nee, we hebben toen niet gelijk de kamer roze geverfd en roze kleertjes ingeslagen. De verrassing heb je trouwens toch wel. Zo’n nieuw mensje met een eigen karakter is altijd verrassend!

Bij de tweede zwangerschap wilden we gelijk weten wat het geslacht van ons kindje zou zijn, maar wat duurde dat wachten toen lang… Als je al snel weet dat je in verwachting bent duurt het voor je gevoel een eeuwigheid voor je de 20 weken-echo krijgt. In het begin van je zwangerschap ben je heel erg op zoek naar bevestiging, vooral omdat je dan nog niks van het kindje voelt en er ook niets of amper iets te zien is. We deden dan ook niet 1 maar 2 zwangerschapstesten. Gendermaker vult het gat tussen deze test en de 20 weken-echo mooi op. Ook al geeft het geen 100% garantie, je komt toch weer wat dichter bij je kindje.”